Vrouwenvoetbal op topniveau in Harkstede

HARKSTEDE - Op zaterdag 16 september wordt er op sportpark de Hamstede in Harkstede een bijzondere vrouwen voetbalmiddag gehouden. De vrouwen professionals van SC Heerenveen en de trainerstaf geven een clinic aan meisjes van 10 tot 18 jaar. Aansluitend speelt het eredivisieteam van SC Heerenveen een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Bundesliga Landskampioen van Duitsland VFL Wolfsburg.

De voorbereidingen hiervoor waren al enige tijd aan de gang, maar na het geweldige succes van de Oranje Leeuwinnen, zal het nu helemaal een bijzondere middag worden met top vrouwenvoetbal in de provincie Groningen. Belangstellenden kunnen van dichtbij meemaken hoe het vrouwenvoetbal zich heeft ontwikkeld tot een prachtige kijksport met passie en inzet. Geïnteresseerden kunnen samen met hun helden op de foto, en er is alle aandacht en tijd voor een handtekening.

Breedtesport is enorm belangrijk bij de aanwas van nieuw talent voor de profsectie, SC Heerenveen komt met trainers en speelsters naar Harkstede om de voetbalsters het gevoel eens te geven hoe de pro’s trainen en hopen wellicht ook op ontdekking van de scouts van een profvoetbal club om zo hun droom te verwezenlijken ooit een Oranje Leeuwin te worden.

Entree is 2 euro per persoon inclusief een programma-/ handtekeningenboekje en een lot voor de loterij. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Voorafgaand aan de wedstrijd die om 17.00 uur begint, wordt er van 13.30 tot 15.30 uur een clinic gegeven door de speelsters van SC Heerenveen aan enthousiaste voetbalsters van 10 tot 18 jaar.