Wereldkampioen biketrial stunt tijdens Magnesiumdagen

VEENDAM - Rick Koekoek, wereldkampioen biketrial, geeft op vrijdagavond 8 september een biketrial show op het Museumplein te Veendam. De biketrial kampioen uit Zuidoost-Drenthe zal in drie rondes verscheidene stunts laten zien als onderdeel van de Magnesiumdagen.

Biketrial is ontstaan door de elementen van motortrial en mountainbiken te combineren. Rick Koekoek behaalt punten door over een parcours van boomstammen en betonblokken te springen, zonder met zijn voeten de grond aan te raken.

Rick Koekoek behoort al jaren tot de top 10 van de wereld. Op dit moment staat hij op nummer 2 van de wereldranglijst trial. Ook heeft hij het record in het Guinness Book of Records voor hoogste ‘bunny hop’ op zijn naam staan. Hiervoor moest hij op zijn BMX vanuit stilstand een zijdelingse sprong over lat van 1 meter en 45 cm hoog maken.

De biketrial show is onderdeel van de Magnesiumdagen, een tweedaags evenement dat een aantal bedrijven uit Veendam gezamenlijk organiseren. Rick Koekoek geeft aan dat magnesium een essentieel onderdeel is van zijn prestaties. Hij traint intensief om aan de top te blijven. Om zijn spieren optimaal te laten herstellen en vaker te kunnen trainen neemt hij regelmatig een magnesium floatbad.

De show is gratis en start om 18.15u met een openingswoord door de Burgemeester. Kijk voor aanvullende informatie en het volledige programma op www.magnesiumdagen.nl.