Clinics voor 7km weer van start

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De Essity 7km van Martenshoek wordt op 24 september voor de dertiende keer gehouden. Traditiegetrouw houdt de organisatie op de drie woensdagmiddagen daaraan voorafgaand de loopclinics, met name voor de jeugd. De jeugd neemt aan de run deel in scholenteams.

Vaak hebben de jongeren geen enkele run-ervaring en daarom worden de gratis clinics gegeven. Het is belangrijk dat de jeugd aan beweging doet en lopen dan wel hardlopen is daarvoor een prima middel. Tevens is er met enige oefening minder kans op een blessure.

Dit jaar heeft de organisatie alle basisscholen in de nieuw te vormen gemeente Midden Groningen geprobeerd te interesseren voor een deelname. De vakanties zijn bijna ten einde en hopelijk mag de organisatie dan rekenen op een brede deelname.

De clinics worden van half vijf tot half zes gehouden in het Gorechtpark in Hoogezand en vinden plaats onder leiding van deskundigen van de loopgroep HoogeZandlopers. Deelname is gratis. Meer informatie te vinden op www.de7km.nl.