Theater en kamperen

ZUIDLAREN - p 9 en 10 september speelt de muzikale detective Updiggin’ in theater De Kimme op het Lentisterrein. In het voorprogramma voeren cliënten van Lentis en andere dorpsbewoners de voorstelling ‘De muren te lijf’ op. Beide voorstellingen zijn onderdeel van het theater- en kampeerweekend van Lentis

Tijdens zijn jeugd in Afrika ziet de blanke jongen Patrick hoe zijn moeder wordt vermoord. Hij wijst een donkere man aan als dader, de vader van zijn schoolvriendin Alice. De vader wordt ter dood veroordeeld, maar of hij schuldig is, is nog maar de vraag. Als volwassene heeft Patrick zijn verleden in Afrika diep begraven, totdat Alice hem opeens brieven begint te schrijven…

Updiggin’ is een multimediaal muziekspektakel waarin het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis maakt naar Afrika. Met de muziek van de band Solace I Guess wordt het publiek ondergedompeld in een wereld vol rock, jazz en soul, allemaal met een Afrikaans tintje.

Onder leiding van regisseur Margriet van den Eijnden maakten cliënten van Lentis samen met andere inwoners uit Zuidlaren een voorprogramma bij Updiggin’. De voorstelling gaat over het optrekken van muren. Muren die veiligheid bieden, maar je ook kunnen afsluiten en isoleren. De voorstelling nodigt uit om eens over je eigen muur te kijken. Om te ontdekken wat zich daarachter allemaal afspeelt. ‘De muren te lijf’ is een modern sprookje met muziek, zang en filmbeelden over verbinding en uitsluiting.

Bezoekers van de voorstellingen zijn vanaf zaterdagmiddag 16.00 uur van harte welkom om hun tentje op te zetten in de prachtige tuin van Lentis. Vanaf 17.30 uur kunnen zij bovendien aanschuiven bij de barbecue en de volgende dag wordt een ontbijtje verzorgd. “De bedoeling van het kampeerweekend is de mensen in de omgeving kennis te laten maken met Lentis Zuidlaren en te laten zien hoe mooi het hier is”, vertelt Hennie Tuinstra van Lentis. “Bovendien is dit een goede manier om de cliënten van Lentis in contact te brengen met hun buren uit Zuidlaren en andersom.

Verder is er op beide dagen een rondleiding en op zondag een speciale Updiggin’ kerkdienst. Kaartjes zijn te koop via Theater De Kimme: mail:info@theaterdekimme.nl. Ze kosten acht euro in de voorverkoop en tien eruo aan de deur. Met een kaartje heb je toegang tot het kampeerweekend en beide voorstellingen. Maar wie niet kampeert is van harte welkom bij de voorstellingen.