Simian blijft banen creëren in het Noorden

WESTERBROEK - Simian, het moederbedrijf van de drie drukwerksites Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone investeert 3,5 miljoen euro in onder andere het machinepark. Nieuwe machines moeten ook bediend worden. Daarom heeft Simian de afgelopen maanden zo'n 20 nieuwe medewerkers aangenomen. De verwachting is dat er volgend jaar 150 mensen werken bij Simian in Westerbroek.

Eigenaar Wouter Haan zag de afgelopen jaren weinig verandering in de online grafische wereld, maar zit zelf absoluut niet stil. Simian voerde het afgelopen half jaar de omzet met 25 procent op tot meer dan 20 miljoen euro op jaarbasis. “Om die reden gaan we ons complete productiecapaciteit uitbreiden en veel machines in ons machinepark verdubbelen. Zo hebben we wederom een nieuwe 8 kleuren Komori pers gekocht, die in oktober wordt geïnstalleerd.” Samen met andere pre- en postpress machines is een totale investering gemoeid van 3,5 miljoen euro. Zo kan Simian ook in de toekomst aan de klantvraag blijven voldoen.

Met alle investeringen van afgelopen jaren, de verhuizing naar een groter pand en in 2,5 jaar tijd van 40 naar 110 medewerkers gaan, heeft Simian een belangrijke voorsprong opgebouwd. Zo zijn de werkprocessen volledig geautomatiseerd; van het zelf maken van een offerte op maat tot het produceren in onze productiehal.

Simian is op dit moment in Nederland en België de enige online drukkerij die écht innoveert en een eigen productiefaciliteit heeft. “Daarnaast zijn we met de verdubbeling van ons machinepark uniek in onze prijzen en aan- en levertijden. Hierdoor kunnen we de klant goed helpen, en staan we al jaren op nummer 1 positie in Trustpilot.”

Wouter Haan heeft ongeveer 40 man werken op kantoor en meer dan 70 in de productie in 24-uursdiensten. De onderneming startte in 2006, heeft inmiddels 300.000 bedrijven, organisaties en particulieren als klant, draait meer dan 20 miljoen euro omzet per jaar, innoveert en groeit maar door.