26e Armstrongtoernooi bij HS’88

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Dit jaar word het Armstrongtoernooi voor de 26e keer gehouden bij HS’88. Het Armstrongtoernooi voor D-pupillen JO13 wordt gehouden op donderdag 31 augustus en begint om 17.00 uur. De deelnemende verenigingen zijn v.v. HSC, ZNC, Harkstede, Veendam 1894, Wildervank, ZFC Zuidlaren en HS’88.

Er wordt in 2 poules gespeeld met kruisfinales. Vorig jaar werd het jubileumtoernooi gewonnen door de pupillen van v.v. Wildervank. Een aantal deelnemende verenigingen doet al jaren mee. V.v. HSC, Wildervank en Veendam 1894 geven net als HS’88 al vijfentwintig jaar acte de presence.

De samenwerking tussen Armstrong Building Products en HS’88 is in 1991 getekend. De toenmalig financieel directeur Henk Vegter plaatste zijn handtekening onder het contract voor Armstrong en Bert Verver deed dat voor HS’88. De intentie voor het organiseren van dit jeugdtoernooi was om de naam Armstrong meer onder de aandacht te brengen bij de autochtone bevolking uit de regio Hoogezand-Sappemeer. Dat deed HS’88 door het Armstrongjeugdtoernooi te organiseren. Het vertrek van de productie van de plafonddecoratietegels naar Duitsland, is voor Armstrong geen reden geweest om te stoppen met het Armstrongjeugdtoernooi, met de 26e editie van dit jeugdtoernooi tot gevolg.