British Clarinet Ensemble in Hoogezand

HOOGEZAND- - Van vrijdag 25 t/m maandag 28 augustus is het British Clarinet Ensemble in Groningen op uitnodiging van het Capriccio Clarinet Orchestra. Het Engelse orkest is onderdeel van de "Clarinet and Saxophone Society" van Groot-Brittannië. Al vele jaren ontmoeten beide orkesten elkaar op diverse internationale festivals onder meer in Spanje, België, Italië en Engeland. Vaak werd er gesproken over een uitwisseling en samenwerking en nu wordt de eerste stap gezet.

Het British Clarinet Ensemble bestaat uit professionele musici en gevorderde conservatoriumstudenten terwijl Capriccio bestaat uit (oud)leerlingen van de Kunstencentra Kielzog in Hoogezand en 't Clockhuys in Haren. Dirigent John de Beer van Capriccio componeert en arrangeert de muziek voor zijn orkest.

Het Britse orkest o.l.v. Charles Hine laat juist nieuwe (moderne) muziek schrijven door jonge Britse componisten. Twee totaal verschillende orkesten die juist daarom willen samenwerken.

Basklarinettist Fie Schouten uit Amsterdam komt met beide orkesten spelen en zal ook als soliste te horen zijn in "Tiefes Rot", van de Oostenrijkse componiste Petra Stump, dat speciaal voor haar en Capriccio is geschreven.

Op zaterdag 26 augustus geven Capriccio en het British Clarinet Ensemble om 20.00 uur een concert in de Damkerk in Hoogezand. Het wordt een afwisselend concert waar beide orkesten laten horen waar hun muzikale kracht ligt.

Op zondag 27 augustus geeft het Engelse orkest om 15.30 uur een concert in de Synagoge in Groningen met onder meer composities van Britse componisten.

Toegang voor beide concerten is gratis.