Geslaagde Houtdag bij museum De Wachter

ZUIDLAREN- - Afgelopen zaterdag hadden de mannen van de houtafdeling van De Wachter over belangstelling niet te klagen. De dag stond dan ook volledig in het teken van hout. Het was allemaal hout wat er te zien in de werkplaatsen en op het Dorpsplein in Dieks Dele. Vele belangstellenden combineerden het bezoek met het Museumbezoek aan De Wachter.

Zo demonstreerde de stelmakerij het boomzagen met de grote [antieke] zaagmachine, stond de houtdraaier aan zijn draaibank, terwijl de houtsnijkunstenaar zijn kunnen liet zien, evenals de model/miniatuur bouwer met enkele creaties. Ook de vakman timmerman liet zien hoe een zware eikenhouten tuinbank in elkaar werd gezet. En uiteraard ontbrak de klompenmakerij niet in het geheel en werd het klompen maken, zo wel met de hand, als machinaal gedemonstreerd.

Deze georganiseerde vakdagen met het thema stoom en hout blijken een succes te zijn en zullen dan ook zeker in het volgend seizoen weer een plek krijgen op de activiteiten kalender van museum De Wachter.