Oranjefeest gaat door

HOOGEZAND - Al die vrouwen en meiden; Vivianne Miedema, Lieke Martens, maar ook ‘onze’ Sherida, ze begonnen allemaal al vroeg met voetballen, sommigen al op hun 5de. Tussen de jongens, dat wel, maar daar werden ze sterk van en dat was nodig.

Tegenwoordig ziet het “speelveld” voor meisjes er al heel anders uit, er zijn volwaardige meiden- en vrouwen competities en veel clubs leveren kwalitatief hoogwaardige speelsters af. De echte toppers spelen wellicht tot hun 17e bij de jongens, maar steeds vaker is er, net als bij bv Hockey, de mogelijkheid om met meisjes van dezelfde leeftijd te voetballen, wat ook nog eens erg gezellig is.

En dat betekend echt niet meer, dat je dan in een 3e rangs team komt, nee dat gaat tegenwoordig gewoon op eenzelfde niveau als bij jongens.

Als jij nu ook de smaak te pakken hebt gekregen na het zien van al die prachtige beelden van onze heldinnen, waarom kom je dan niet eens langs bij de vereniging met de grootste Vrouwen-/Meidenafdeling van Midden-Groningen voor info of een leuke training bij HS 88.

Wat heeft HS88 te bieden”

Zes vrouwen- en meidenteams op ieder niveau, nl;

Vrouwen 1; elftal op zaterdag Prestatieteam in de top van de 4e klasse

Vrouwen 2; elftal op zaterdag Prestatieteam eveneens in de top van de 4e klasse

Vrouwen 3; 7-tal een Vrouwen onder 30 jaar team op vrijdagavond op een half veld

Vrouwen 30+ 7 tal, een gezelligheidsteam met een gemiddelde leeftijd boven de 30 jaar, op een half veld

MO13 team, op zaterdag, een prestatieteam onder 13 jaar met alleen meiden

MO11 team, op zaterdag, een prestatieteam onder 11 jaar met alleen meiden

Daarnaast: gemengde teams voor alle leeftijden, op zaterdag, samen met jongens en meiden op diverse niveaus. Ook zijn er goed opgeleide voetbaltrainers (niet zomaar een ouder als spelleider, maar mensen met verstand van zaken)

Alle meisjes krijgen naast hun reguliere trainingen (2x per week) ook extra techniektraining van speciale techniektrainsters, opgezet met Jolanda Tromp, (ex FcTwente/ landskampioen)

Regelmatig verzorgen we clinics voor meisjes ism bv FcTwente of zoals onlangs in juni nog met Nederlands aanvoerster Sherida Spitse

Een paar keer per jaar organiseert de HS88 voetbalschool speciale trainingen samen met Marloes de Boer, ex- aanvoerster NL elftal/ Fc Twente. Een gezellige kantine om met je vrienden/ vriendinnen gezellig na te zitten.

Op woensdag 23 augustus om 18.30 uur is er een vrije inlooptraining voor alle meiden van 6-17 jaar en om 20.00 uur voor ieder boven de 18 jaar.