Treinen rijden weer in station Zuidbroek

ZUIDBROEK - Komend weekend zijn leden van de Modelrailgroep Veendam weer aanwezig in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Samen met de vrijwilligers van het spoorwegmuseum zorgen zij er voor dat de treinen op de modelbaan weer hun rondjes rijden.

Bezoekers mogen ook zelf met treinen rijden en krijgen daarvoor een echt rangeerdiploma.

Donateurs van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum krijgen zelfs gratis toegang (1 kinderkaartje) op vertoon van het zomernummer van ‘Het Tussenstation’, het lijfblad van het Zuidbroekster spoorwegmuseum.

Omdat de modelbaan een belangrijk onderdeel is van een bezoek aan het spoorwegmuseum in Zuidbroek heeft het stichtingsbestuur het voornemen om de modelbaan ieder weekend voor het publiek open te stellen. Het museum en de Modelrailgroep Veendam zijn daarom op zoek naar nieuwe modelspoorliefhebbers. Mensen die af en toe de treinen op de modelbaan willen laten rijden.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.