Historische Fietsgroep Noord bezoekt de Wachter.

ZUIDLAREN - Op zaterdag 5 augustus 2017 heeft Museum de Wachter bezoek van een grote groep historische fietsers.

De Wachter onderhoudt reeds een lange tijd met de organisatie van de Markt van Melk en Honing een goede band en mede in samenwerking met de Imker Vereniging Zuidlaren is de Historische Fietsgroep Noord uitgenodigd acte de présence te geven. De fietsers komen met fietsen uit de jaren 1895 tot 1950. De berijders zijn zo veel mogelijk bijpassend gekleed

De Fietsgroep zal na de koffie rond 10.00 uur starten op het binnenplein van de Wachter [Bolwerk] en fiets dan gezamenlijk richting Zuidlaren [dorp], naar de Grote Brink en terug. De Fietsgroep probeert op deze manier de historische fietsen te behouden. Bij Museum de Wachter, maar ook maar ook in het dorp en vanzelfsprekend op de Markt, zal de Fietsgroep veel nostalgische gevoelens oproepen. De groep zal ook alle gelegenheid geven tot het maken van de ongetwijfeld mooie sfeerfoto’s.

Museum De Wachter presenteert zich op de markt met o.m. de unieke Stoomlocomobiel en de Stoomtractor. Ook de klompenmaker laat het handmatig klompen maken zien en vanzelfsprekend is een stand aanwezig, waar de ambachtelijk bereide producten uit de bakkerij van de Wachter zijn te verkrijgen.