Fietsen en meer door ‘t Roegwold

OVERSCHILD - De recreatieve Roegwoldtocht op de fiets wordt zaterdag 5 augustus voor de tweede maal verreden.

Het is overigens meer dan een fietstocht, op acht locaties bij ondernemers en organisaties in en rondom ‘t Roegwold valt wat te beleven, proeven of te bekijken. De tocht voert langs wel 12 locaties met activiteiten en heeft een maximale lengte van 60 kilometer maar deelnemers kunnen zelf de afstand bepalen.

Staatsbosbeheer en plaatselijke ondernemers zijn de organisatoren van de tocht. De Roegwoldtocht kent vier startpunten: Ecomotion, Hoofdweg 137 Kolham, Geologisch en Archeologisch Streekmuseum Padje 1 Slochteren, Dorpshuis De Pompel Meerweg 16 Overschild en Staatsbosbeheer einde Heerenhuisweg Hellum. Starten kan vanaf 10.00 uur, de activiteitenlocaties en eindpunten sluiten om 16.00 uur. Deelnemers betalen bij de start € 2,= per persoon waarbij een mooie brochure met de route wordt afgegeven. Onderweg kunnen de fietsers stempels verzamelen, eenmaal terug op het startpunt goed voor een attentie. Informatie over de Roegwoldtocht is ook te vinden op de site van Staatsbosbeheer www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/roegwold/fietstocht-roegwold.

Boswachter Annet de Jong: “Omdat ’t Roegwold zo groot, uitgestrekt en centraal in de gemeente maar ook dichtbij de stad ligt kunnen zowel inwoners als organisaties deze verrassende natuur dichtbij beleven. Dit biedt kansen voor samenwerkingen in onder meer de recreatieve en toeristische sector. We hebben elkaar al gevonden in de Stichting promotie ’t Roegwold Schildmeer waarbij we sportieve activiteiten organiseren om dit continu in ontwikkeling zijnde natuurgebied te promoten. Zo zijn we bezig met het maken van een toeristisch recreatieve kaart van ’t Roegwold. Deze Falkkaart bevat behalve de recreatieve routes in en om het natuurgebied ook veel informatie over ondernemers en organisaties in de recreatieve en toeristische sector. De kaart zou deze zomer klaar moeten zijn maar dat wordt door drukte (onder meer essentaksterfte) dit najaar”.