Museum zoekt modelspoorwegliefhebbers

ZUIDBROEK - Sinds de opening van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in oktober 2014, wordt er zeer regelmatig met treinen gereden op de grote modelspoorbaan van de ModelRailGroep Veendam in het station Zuidbroek.

Omdat de modelbaan een belangrijk onderdeel is van een bezoek aan het spoorwegmuseum in Zuidbroek, hebben de MRGV en het NNTTM afgesproken hun samenwerking te gaan intensiveren.

Het doel daarbij is om de modelbaan ieder weekend voor het publiek open te stellen.

Inmiddels is een deel van de suppoosten van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum bijgespijkerd om de modeltreinen hun rondjes te laten rijden.

Het museum is daarnaast op zoek naar nieuwe modelspoorliefhebbers.

Mensen die af en toe de treinen op de modelbaan willen laten rijden. Ook het laten rijden van eigen modellen is mogelijk. Het museum heeft bovendien plannen om in de nabije toekomst nog een modelbaan in het station te realiseren: een schaalmodel van het stationsgebied van Zuidbroek zoals dat in vroegere jaren heeft bestaan.

Indien u interesse heeft in de modelspooractiviteiten van het museum, neemt u dan contact op of kom in het weekend langs voor meer informatie.

Het telefoonnummer en e-mail adres staan op de website.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865.

In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.