Droom komt uit voor Wesley Zoutman

GRONINGEN/SAPPEMEER - Een droom komt uit voor Wesley Zoutman. Nog maar net 16 jaar en nu al mag hij naar Canada om zijn passie te beoefenen: ijshockey.

Het was nog wel even wat gedoe om het ministerie van onderwijs in Nederland zo ver te krijgen dat ze de leerplichtige knaap wilden laten gana, verzucht vader Henk Zoutman. ,,Maar het is gelukt, hij heeft vrijstelling en mag zich in Canada verder ontwikkelen.”

Wesley speelt zich al langer behoorlijk in de kijker op de ijsbaan. Hij speelde competie voor GIJS en ging al snel deel uitmaken van an het Regionaal Trainingscentrum in Heerenveen. Hij begon als jochie met voetballen, maar raakte daar al snel op uitgekeken. Een buurjochie sleepte hem mee naar het ijshockey. Daar is hij verslingerd geraakt aan ijshockey.

Wesley Zoutman was al eerder in Canade met een team van Nederlandse en Belgische spelers onder leiding van de Belgische trainer Gert Peters in tien dagen acht wedstrijden speelde in steden als Ottawa en Montreal. Hij speelde zich in de kijker bij de Canadezen en kon al kiezen uit twee clubs. Daar voegde zich op het laatste moment zelfs nog een derde club bij. Of hij zijn ouders zal missen? ,,Ik denk het wel”, zegt vader Henk. ,,Maar als je wat wilt bereiken in de sport moet je er wat voor over hebben.”