Muzieknacht Zuidlaren

Hoogezand-Sappermeer - De muzieknacht van Zuidlaren zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden op een zaterdag en wel op 26 augustus. Er gingen steeds vaker stemmen op vanuit de bezoekers dat de zaterdag praktischer is. Het na de vakantie iedereen weer treffen met een drankje, hapje en muziek erbij is voor velen iets om naar uit te kijken. Ook op de zaterdag zal de sfeer nog precies hetzelfde zijn.

Er zijn dit jaar acht deelnemende bedrijven. Bij Cosineros, het Hof van Zuidlaren en EVA (eten voor allen) kan je tijdens het diner al in muzikale sferen komen. Misschien gaan de tafels na het diner ook nog wel even aan de kant voor een dansje.

De muziek start vanaf ongeveer 22.00 uur bij de andere deelnemende zaken. Café de Vliegh, de Gouden Leeuw, café de Paris, de Zwarte Kat en het Boschhuis zullen er tot in de late uurtjes een feest van maken. Van bands tot duo’s tot Dj’s: er is voor ieder wat wils.

Theeschenkerij en bamboekwekerij 'De Vlinderij' in Muntendam is tijdens de zomerperiode iedere zondagmiddag geopend. Deze Groningse tuin is verrijkt met meer dan 34 soorten bamboes en heeft een romantische tuin met vijver met daarin diverse koikarpers. In dit decor staan twee unieke tuinconcerten in het vooruitzicht. Zondag 9 juli verzorgt tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, natuurliefhebber en presentator Alex Vissering een optreden in deze mooie tuin. Vissering zingt in zijn ‘Grunneger’ liedjes over onder meer zijn passie voor het Groninger land, de natuur, de liefde en politiek. Liedjes uit het heden, verleden en de toekomst. GRUNN zoals GRUNN is: niet meer, niet minder. Zondagmiddag 23 Juli houden Martin Korthuis en Eddo Pol een concert in de tuin van De Vlinderij. Korthuis was vaker te gast in De Vlinderij, maar sinds 2015 vormt hij samen met Eddo Pol een muzikaal duo. Martin en Eddo brachten in mei 2017 hun eerste cd uit.onder de titel ‘Nij’. Samen hebben ze prachtige liedjes in het Gronings geschreven

Reserveren is gewenst. Ga daarvoor naar: www.devlinderij.nl.

De Poolse organist Andrzej Szadejko komt op 15 juli naar Noordbroek voor een concert op het Arp Schnitger-orgel. Szadejko is een van de toonaangevende representanten van de jongere organistengeneratie in Polen. De organist woont en werkt in Gdansk en heeft zich op het terrein van de oude muziek een grote naam verworven als speler en uitgever van onbekende orgelmuziek. Ook is hij de grote motor achter een spraakmakend orgelproject: de reconstructie van het barokke orgel in de Trinitatiskerk in Gdansk.

In Noordbroek speelt hij delen uit Bachs Clavierübung III, een Sonate van zijn achttiende eeuwse stadsgenoot Theophil Andreas Volckmar, en een eigen compositie.

Dit bijzondere concert begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur. Verdere informatie staat op www.peterwesterbrink.nl onder ‘Noordbroek’.

Op 23 september 2017 treedt het amusementskoor Juicy Lake op in Martiniplaza. Samen met 4 andere koren zullen zij een muzikale avond neer zetten. Aanvang: 19.30. Kaarten á 15 euro zijn verkrijgbaar bij Corrie Heininga 0598-394556. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van amusementskoor Juicy Lake.

De band Papa di Grazzi treedt zaterdag 22 juli op in Paviljoen de Bloemert in Midlaren. Hiermee komt er een antwoord op de vraag wanneer zanger Albert Gras zelf een keer in zijn eigen Paviljoen optreedt, in plaats van de Bloemert alleen als repeteerplek te gebruiken. Gras is sinds begin vorig jaar samen met zijn vrouw Rosy de trotse uitbater van deze prachtlocatie, en daarnaast bandlid van Papa di Grazzi. De formatie behoort tot de top 5 van de bekendste Nederlandse coverbands. Met vijf dames en vier heren onder wie entertainers, zangers, zangeressen, danseressen en muzikanten trekt Papa di Grazzi wekelijks door het land en speelt dan met name de grotere festivals, dorps- en bedrijfsfeesten plat. De diversiteit aan repertoire, acts en vooral ook de muzikaliteit zorgen ervoor dat de handjes steevast in de lucht gaan.

De entree is gratis en aanvang is om 21.00 uur.