Veenkoloniaal Museum zoekt Streurman

Veendam - In 2018 is het honderd jaar geleden dat de Groningse kunstenaarskring De Ploeg is opgericht. Het Veenkoloniaal Museum viert dit vanaf oktober en toont dan de hoogtepunten uit het oeuvre van Geert Hendrik Streurman (1892-1976).

In het kader hiervan is het museum op zoek naar personen die werk van Streurman in huis hebben. Streurman was een van de eerste leden van De Ploeg en zelfs enkele jaren voorzitter van het bestuur. Hij woonde en werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Veendam. Hier heeft hij het Veenkoloniaal Museum opgericht en lange tijd de lessen Duits verzorgd op de RHBS, het huidige gebouw van het Veenkoloniaal Museum. Daarom verdient Streurman bijzondere aandacht bij de viering van het jubileumjaar van De Ploeg in Veendam.Hij maakte divers werk: van schilderij tot tekening en van landschap tot portret. De werken zijn vaakduidelijk ondertekend met ‘G.H. Streurman’.

Indien u werk van Streurman heeft, kunt u contact opnemen met de conservator Elise van Ditmars via vanditmars@veenkoloniaalmuseum.nl of op telefoonnummer 0598-364221.