Papieren pracht te zien op Aletta

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Woensdag 28 juni vond in het dr. Aletta Jacobs College te Hoogezand de opening plaats van de expositie ‘Papieren Pracht’. De tentoonstelling van modeontwerpen werd die ochtend geopend door 42 leerlingen uit vmbo-3 KB Zorg&Welzijn.

Geïnspireerd door het beroemde Nederlandse ontwerpersduo Viktor en Rolf zijn deze derde klassers onder leiding van kunstdocent Geert Hoetink aan de slag gegaan met een van de meest eenvoudige materialen: papier. Met eindeloos veel geduld en grote creativiteit hebben zij in tweetallen de kunstwerken gemaakt.

Hanna, Theis, Iris, Judith, Maaike, Shirley, Justin, Ronnie, Caitlin, Laetitia, Wendy, Sander, Ikram, Niek, Sammy-Jo, Dana, Claudette, Anna-Louise, Emma, Niels, Leonie, Jennifer, Nikita, Destiny, Leona, Mette, Aimylisha uit klas k3c zijn de ontwerpers van de uitzinnige, ongelooflijke, maar vooral prachtige creaties die in het Aletta zijn tentoongesteld. Ook Jeroen, Dayencka, Aysegül, Priscilla, Demy, Tamar, Sude, Yasmine, Chiara, Giani, Jimi, Jaimy, Jamie, Noëlle en Sedra uit klas k3d werkten in tweetallen aan de opdracht en tonen hun werk.

Als openingshandeling knipten de 42 leerlingen woensdagmorgen allen tegelijk een papieren lint van 20 meter door. Het startsein hiervoor werd gegeven door ontwerper/vormgever en kunstenaar Mirjam Kerstholt. Mirjam is oud-leerling van het Aletta. Docenten en ouders van leerlingen waren op uitnodiging bij de feestelijke opening aanwezig.

De expositie ‘Papieren Pracht’ blijft tot aan de zomervakantie in het dr. Aletta Jacobs College en is voor iedereen toegankelijk tijdens openingsuren van de school.

Het werk van Mirjam Kerstholt is te zien op: www.mirjamkerstholt.nl