Fris Frituren: lekker anders

VEENDAM - en gefrituurde snack is altijd en overal populair. Het is feest als er ‘frituurtjes’ zijn om uit te delen.

Angela Prins en Karel Zwaneveld vinden dat ook en bedachten ‘Fris Frituren’ ruim een jaar geleden. Wat begon met een voorliefde voor lekker eten en een interesse in de frituurtechniek, resulteerde in een prachtig project. Het boek staat vol met frituur-recepten, van gefrituurde ijsjes tot de echte ‘Grunneger Aaierbal’.

Omdat het frituren van etenswaren veelzijdiger is dan vaak gedacht wordt, willen ze met Fris Frituren een lans breken voor het vaker culinair inzetten van de frituurtechniek in de keuken. “Want juist in combinatie met gestoomd, gekookt, gepocheerd en gebakken gerechten zorgt iets knapperigs met een beetje vet voor een heel bevredigende smaak!” aldus Angela Prins.

‘Fris Frituren’ is een Veendamse productie. Het team van Fris Frituren bestaat uit fotograaf Karel Zwaneveld, onlinestrateeg Harmen Thiewes, projectleider Anna Noorda, vormgever Korien Thiewes en auteur Angela Prins. Een bont gezelschap, samen van alle markten thuis: van geweldige recepten en prachtige foto's tot strakke vormgeving en een heus frituurplatform.

Samen zijn ze aan de slag gegaan om hun droom waar te maken: een echt frituurboek! Angela heeft samen met Karel de afgelopen tien jaar kookboeken gepubliceerd. Altijd via een uitgever. Nu nemen ze zelf het heft in handen en geven ‘Fris Frituren’ zelf uit.

De vijf Veendammers hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een prachtig kookboek. Maar daar hebben ze nu de hulp van het publiek bij nodig! Daarom zijn ze gestart met crowdfunding via het populaire platform ‘voordekunst’. Het doel is om 8500 euro bij elkaar te krijgen waarmee ze een interactief kookboek kunnen maken en waardoor ze veel meer mensen enthousiast kunnen maken over frituren. Angela Prins: ,,We kijken ernaar uit een heleboel frituur-fans blij te maken en heel veel andere mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van frituren.”

Je kunt het project Fris Frituren supporten via www.frisfrituren.nl of het platform www.voordekunst.nl. Tegen een bedrag staat altijd een tegenprestatie: van ebook tot fysiek boek tot een diner voor zes personen verzorgd door het team van Fris Frituren.