Leuke wedstrijd: Laatste Kids Run

Hoogezand-Sappermeer - Op zaterdag 8 juli wordt de Omloop Grolloo gehouden. Eén van de onderdelen van het programma is de Kids Run. Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze lopen zich de longen uit het lijf om punten te vergaren voor het individueel klassement hardlopen van de gemeente Aa en Hunze.

De jeugdlopen beginnen om 14.00 uur. De kinderen krijgen 1500 meter voor de kiezen. Deelname is gratis. Inschrijven kan in het Markehuis in het dorp.

De Kids Run gemeente Aa en Hunze telt zeven wedstrijden. Het spits is afgebeten in Rolde. Daarna konden kinderen meedoen aan jeugdlopen in Gasselte, Ekehaar, Annerveenschekanaal, Annen en Gieten. In Grolloo vindt de laatste wedstrijd plaats.

De vijf beste prestaties tellen mee voor het eindklassement. Om in aanmerking te komen voor een beker moeten de kinderen minimaal drie keer hebben meegedaan aan een wedstrijd. De jongens en meisje die aan vier lopen hebben deelgenomen krijgen een oorkonde en doen automatisch mee aan de verloting van een fraai trainingspak, dat is aangeboden door Valkema Sport 2000 in Veendam.

De bekers zijn net als in voorgaande jaren aangeboden door Michel Boter van Boter maakt bijzonder in Gieten. Met nog één wedstrijd voor de boeg zijn de namen van enkele kampioenen van de gemeente Aa en Hunze al bekend. Zo zijn Emma Deenen uit Rolde, Femke Hadderingh uit Gasselte, Daphne Lahuis uit Gasselte, Fleur Wildeboer uit Eexterveen, Lyen de Vrieze uit Gasselte, Thobian de Groot uit Gieten en Joost Pentenga uit Eexterzandvoort niet meer te achterhalen door de naaste concurrenten.

U wilt meer informatie? Neem dan even contact op met Paul Abrahams, 06-25147406.

Ook in 2017 organiseert het activiteitencentrum voor Surinamers en Antillianen haar inmiddels in wijde omtrek bekende Caribische markt. Ondanks het feit dat er tegenwoordig heel veel soortgelijke evenementen, zijn is er echt maar één Caribische markt!

De markt vindt plaats op zondag 16 juli in het activiteitencentrum (Laan van de sport 5, Hoogezand).

Het is weer tijd om op de Caribische markt stevig uit te pakken . Er zijn heel veel exotische kraampjes aangemeld en het weer belooft stralend te worden. Zoals te doen gebruikelijk, is er een zeer aansprekend programma met zang,dans , optredens en veel bijzondere producten.

Er vinden veel activiteiten plaats, het is een gevarieerde Caribische markt met salsa-,merenque-, sriempie-dansdemonstraties en uiteraard Caribische muziek. Voor de kleintjes is er o.a. springkussen . De rijpere jeugd mag zich o.a. onderhouden met : het rad van fortuin kraamjes-shopping. Genoeg tijd om verre vrienden, bekenden en familie weer eens in een ongedwongen ambiance onder het nuttigen van een hapje en een drankje te kunnen ontmoeten. Daarnaast Special acts, Live on stage! Zoals van ons gewend : nieuw aanstormend jong talent; rap, zang en dans! Ook Surinaams-Antilliaanse hapjes: bami, roti, nasi, baka bana, suri worst en petjil.