Prokkel schildert bij Kielzog

HOOGEZAND - Deelnemers van de workshop schilderden in de stijl van Maggi Giles. Deze schilderes maakt kleurrijke en vrolijke werken, waarop vaak dieren voorkomen. Alle deelnemers maakten een schilderij op doek in deze stijl.

Halverwege de workshop gaf Rita de Beer een rondleiding gegeven door Het Kielzog. Tijdens deze rondleiding stonden de deelnemers op het podium, namen ze een kijkje in de coulissen en mochten sommigen zelfs meespelen op de piano. Na de pauze schilderden de deelnemers verder aan hun werk. Wethouder van cultuur Oetra Gopal schoof aan en heeft één van de deelnemers geassisteerd met haar schilderij.

Docent Jenny Krabbe blikt terug op een geslaagde middag: ‘Het was een gezellige workshop, waarin alle deelnemers hebben genoten van het schilderen. Al snel had iedereen ideeën, die ze op eigen wijze uitwerkten. Ook de rondleiding was erg interessant. Ik werk graag met deze doelgroep, omdat ze heel eerlijk zijn en graag hun eigen weg gaan’. Na afloop van de workshop mochten de deelnemers hun eigen werk toelichten voor de hele groep en een flink aantal toeschouwers. Hierna namen ze hun eigen kunstwerk mee naar huis.