Avontuurlijk spel wint

HOOGEZAND - Sjoerd Dijksterhuis uit Nieuwolda werd uitgeroepen als maker van de tofste game van de provincie Groningen. Hij kreeg tijdens de feestelijke finale in de Bibliotheek Hoogezand zijn prijs overhandigd; een heuse 3D-printer. Volgens de jury heeft Sjoerd op een speelse manier laten zien wat hij heeft geleerd. Hij maakte een avontuurlijk spel met een zoektocht naar verdwenen boeken.

Robin Jelsma uit Marum werd tweede en Levi Keijser uit Stedum werd derde. Ook zij ontvingen een prijs uit handen van de jury; een pakket om een robot te bouwen en Robin kan zijn robot daarna ook zelf programmeren.

,,Er zijn door de kinderen zulke prachtige dingen gemaakt, we konden bijna niet ophouden! Sommige spellen waren erg moeilijk, andere verslavend, er waren grappige spellen, spellen met een verhaal en er was een spel om samen te spelen.”, aldus de juryleden Marja Doedens en Jacob Klaassen.

Biblionet Groningen startte, in samenwerking met Startup Kid, begin april met een gratis cursus voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool. Kinderen in alle gemeenten in Groningen kregen de mogelijkheid om mee te doen. Via een online cursus leerden ze programmeren met Scratch.

Meer dan 250 kinderen werkten hard aan de ontwikkeling van een eigen game. De jury riep per gemeente één game uit als de beste. Uit deze games is door de jury vandaag de beste gekozen.