Special Heroes actief in Groningen

VEENDAM - Het sportcomplex van de ACLO en het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen zijn vrijdag 16 juni voor het eerst het decor van de Special Heroes Olympic Challenge. Deze grote sportdag voor leerlingen uit speciaal onderwijs sluit aan bij de Special Olympics Regionale Spelen Groningen die een dag later plaatsvindt op het sportcomplex.

Aanstaande vrijdag om 9.30 uur gaan 430 leerlingen van 10-14 jaar uit het speciaal (basis) onderwijs uit Drachten, Assen, Haren, Veendam en Groningen op beide locaties met elkaar de sportieve uitdaging aangaan. De Olympic Challenge wordt georganiseerd door Special Heroes, De Brug provincie Groningen en studenten van de Hanzehogeschool, Alfa-college en Drenthe College. In samenwerking met de lokale sportverenigingen en sportaanbieders is een ruim en uitdagend sportaanbod samengesteld (32 plaatsen, 28 sporten!!) waaronder hockey, tennis, badminton, freerunning, trickbikes, survival, longboarding, bocce en nog veel meer.

Tussen 9.15-9.30 uur arriveren de leerlingen van de 10 deelnemende scholen in oranje gekleurde t-shirts op beide sportcomplexen waarna de Special Heroes Olympic Challenge spectaculair geopend zal worden. Na de opening volgen de leerlingen in vaste groepen tussen 10.00 en 13.00 uur drie van de aangeboden clinics. De sportlessen worden gegeven door trainers en vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit Groningen en omstreken. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van 16 juni een speciale dag te maken. Door koppeling van de Special Heroes Olympic Challenge aan de Special Olympics Regionale Spelen Groningen is er een prachtige kans leerlingen kennis te laten maken met Special Olympics en hen (en hun ouders) te stimuleren ook deel te nemen aan een toekomstig Special Olympics evenement.