Dag van het Park: sport, cultuur en maatschappij

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De Dag van het Park is inmiddels een traditie die niet meer weg te denken is uit Hoogezand-Sappemeer. Dit keer vindt het plaats op zondagmiddag 25 juni (vanaf 13.00 uur) in het Gorechtpark in Hoogezand. Voor de tiende keer alweer.

Het jaarlijks terugkerende evenement, dat wordt georganiseerd door de de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Kielzog en Kwartier Zorg & Welzijn, heeft dit jaar als thema ‘De Uitdaging’. De organisatie ziet het niet allen als een uitdaging een gevariëerd aanbod van activiteiten aan te bieden, maar ook een meer verbindende rol te spelen.

In de aanloop naar het evenement is in twee bijeenkomsten geprobeerd de deelnemende partners te laten samenwerken. Zo kunnen de onderdelen gebruikt worden voor meerdere doelgroepen. Sportieve onderdelen gebruiken voor naamsbekendheid en ledenwerving, maar ook voor buurtsportactiviteiten. Het aanbod is vergroot en de verdeling over het park aangepast.

De meer dan 25 verschillende onderdelen worden hoofdzakelijk verzorgd door Kwartier, Zorg & Welzijn, Kielzog Theater / Kunstencentrum en de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Maar ook het Natuur en Milieu Educatiecentrum, de Kindervakantieweek, Radio Compagnie, Scouting, FC Groningen en de Maatschappij, de Jeugdbrandweer en tal van sportverenigingen laten zich van hun beste zijde zien.

Tijdens deze tweede lustrumeditie van de Dag van het Park en de laatste in onze huidige gemeente is er een eigentijds onderdeel gevonden dat waarschijnlijk zeker de jeugd zal aanspreken: vloggen. De deelnemers kunnen vlogfilmpjes maken en deze laten zien op een groot scherm.