Aletta blij met erkenning gezonde kantine

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Daar zijn ze trots op bij het Aletta Jacobs College. De kantine heeft een zilveren medaille gewonnen. Waarom? Omdat ze het gezond hebben ingericht op het Aletta.

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Hoofd facilitaire zaken Gerrit Pama van het Aletta: ,,We vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en een gezonde school te zijn. Met de cateraar van onze school hebben we bewust gekeken naar gezonde producten die we kunnen aanbieden, want gezond kan natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Op deze zilveren schaal zijn we samen met Van Lier Catering natuurlijk heel trots.”

Er is samen met de cateraar van de school hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. ,,Hoewel de overgang van witte naar bijvoorbeeld bruine broodjes in de eerste week nog wat onwennig was voor de leerlingen, is er nu niemand meer die hier een opmerking over maakt”, zeggen cateringmedewerkers Anita en Linda.

Het dr. Aletta Jacobs College heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.