Ria Lasker voltooit drie zware runs

HOOGEZAND - Ria Lasker heeft het voorelkaar gekregen. Ze liep binnen vijftig dagen drie zware loopwedstrijden met een totaal van 165 kilometer.

Ze deed dit allemaal om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Vorige week liep ze in de warmte de marathon van Tilburg uit. ,,De maatregelen die er genomen werden waren prefect. Er was voldoende te drinken onderweg en sponzen met water. Toch mooi voor de organisatie dat de loop door kon gaan.”

Kort na de zware run in Tilburg moest ze opnieuw zwaar aan de bak. Ze liep de Roparun van Parijs naar de Coolsingel. ,,Prima loopweer en wat een prachtige omgeving. Nu ik voor de tweede keer mee heb gedaan heb ik dus de hele route gelopen. En wat een geweldige sfeer en emotie als je over de Coolsingel komt. Een ieder laat in de loop een traan want we missen de dierbaren, maar ze zullen trots op ons zijn.”

Ria Lasker haalde met haar team van PostNL team, verdeeld over heel Nederland, een kleine 5000 euro op. ,,Volgend jaar weer? Wie weet, vanaf Hamburg lijkt het me ook wel wat.”