Kamerlid Beckerman naar Slochteren

SLOCHTEREN - De aardbevingen in Groningen hebben enorme gevolgen voor de oude gebouwen en monumentale panden. Het Groningse Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) gaat zaterdag 17 juni in gesprek over gaswinningsschade aan monumentale panden met monumentenverenigingen, -eigenaars en betrokkenen bij cultureel erfgoed en archeologie.

Eelco Eikenaar, gedeputeerde namens de SP op gaswinning, zal eveneens bij de bijeenkomsten aanwezig zijn. De SP wil, in navolging op een groot aantal huiskamergesprekken die in maart plaatsvonden, doorgaan met dit soort bezoeken om signalen en verhalen van de inwoners op te halen. Daarmee hoopt zij de politiek te kunnen veranderen.

,,Onze mooie provincie en ons erfgoed brokkelen letterlijk af”, aldus Beckerman. ,,Naast het fonds voor een snelle, goede en ruimhartige schadeafhandeling voor alle gedupeerde inwoners, wil ik me ook inzetten voor onze monumenten en onze ondergrond. Daar ligt een rijke geschiedenis die niet verloren mag gaan.”

Aansluitend zal Beckerman ook in gesprek gaan met inwoners uit Slochteren om hun verhalen aan te horen. Volgens de SP blijft het belangrijk om in gesprek te blijven met mensen die dagelijks te kampen hebben met de gevolgen van de gaswinning.