Fraeylemaborg houdt kunstmarkt op zondag

SLOCHTEREN - Voor het eerst wordt de kunstmarkt op de Fraeylemaborg gehouden op een zondag. Op 18 juni is het zover. Dit gebeurt voor het eerst op zondag, om zoveel mogelijk mensen welkom te kunnen heten.

Het voorterrein van de Fraeylemaborg is een schitterende plek voor een kunstmarkt. Vanaf de theaterterrassen kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Er is live muziek, straattheater en kinderactiviteiten. En bekijk de borg eens van een andere kant, met een kano op de borggracht.

Ruim tachtig kunstenaars tonen hun werk. Het werk valt onder uiteenlopende disciplines. Binnen de schilderkunst technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vindt u sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie.

Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis maakt met de kunstenaars zelf. Ze geven uitleg over hun werk. Er zijn demonstraties en ook leuk: bezoekers kunnen zich laten portretteren.

In het Koetshuis is een bijzondere tentoonstelling te zien: Keramiek van Picasso en tijdgenoten. De fraai ingerichte borg en de follies in het park zijn natuurlijk ook een bezoek waard. De toegang tot de Kunstmarkt is gratis. De entree voor Borg, Koetshuis en de Follies in het park is euro 5,00.