Leer bridgen bij de bridgeclub

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Eind september wordt er weer een beginnerscursus georganiseerd voor iedereen die wil leren bridgen. Bridge is zoveel meer dan een kaartspelletje. Bridge wordt wereldwijd door ongeveer 55 miljoen mensen (jong en oud, man of vrouw) gespeeld.

Het leuke is, dat ze allemaal tegen elkaar zouden kunnen spelen, omdat de regels wereldwijd hetzelfde zijn. Er wordt gespeeld op allerlei niveaus, er zijn wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen, waarin Nederlandse teams overigens regelmatig het erepodium halen.

Echter ook in uw eigen plaats vindt u vaak een bridgeclub en bridgers spelen ook graag gewoon thuis een spelletje. Of op de camping of in het hotel. Zeker in de zomervakantie wordt er altijd wel ergens in de buurt een ‘zomerdrive’ (=wedstrijd) gehouden.

Bridge behoort tot de denksporten. Daaruit vloeit voort dat je bridge wel moet leren. Dat vergt enige investering van tijd, maar daarvoor krijgt u een leuk tijdverdrijf terug, dat u behalve veel plezier en gezelligheid ook jong houdt van geest!

Hoe meer je oefent en speelt, hoe meer ervaring en betere resultaten. Iedere bridger is onderaan begonnen en deelt dus met u hoe het is/was!

In Hoogezand en omgeving kunt u bridge leren bij Bridgeclub Hoogezand- Sappemeer. U krijgt les van twee docenten, zodat er extra veel tijd is voor individuele begeleiding.

Mocht u (net als zeer velen voor u) regelmatig willen blijven bridgen, dan kunt u doorstromen naar de clubavond van BC Hoogezand-Sappemeer op dinsdagavond, in de grote zaal van Hotel Faber. Ook op woensdagmiddag (om de week) kan er daar bij BC-HS gebridged worden. Voor meer informatie over spelmogelijkheden en de cursusdata zie de BS-HS website: www.nbbclubsites.nl/club/12010.

De beginnerscursus start op 28 september en wordt gegeven op donderdagavond in Wijkcentrum De Kern en begint om 19.30 uur. De enthousiaste en ervaren docenten zijn Eva Anspach en Geert Bolhuis. De kosten voor de cursus (12 lesavonden) zijn 50 euro en 12 euro voor het lesboek.

Informatie en/of aanmelden bij Eva Anspach, 0598-327557, evaanspach@home.nl