Rondleidingen en houtsnijkunst bij Stel’s Meulen in Harkstede

HARKSTEDE - Stel’s Meulen in Harkstede is tijdens de Groninger Molendagen op zaterdag 10 en zondag 11 juni geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De molenaar geeft deze dagen rondleidingen en er wordt een videoprestatie vertoond over de laatste restauratie. Voor de kinderen wordt de film de Molenmuis gedraaid. Op de zaterdag kunt u ook kennis maken met houtsnijder Ibo Heeres die groenten en fruit vereeuwigt in hout. Hij benadert de natuur zo dicht mogelijk, zonder het hout te lakken of te kleuren. De kunstenaar die onlangs nog een expositie in het Veenkoloniaal Museum Veendam heeft gehad geeft demonstraties bij de molen en uitleg over zijn kunstwerken. Ibo heeft onlangs nieuwe werkstukken gemaakt en deze gaat hij zaterdag presenteren. Ook verteld hij over de restauratie van een preekstoel.

De bezoekende kinderen kunnen naambordjes maken. Onder begeleiding van Ibo Heeres snij je je eigen naam in een stukje hout, een werkje dat zó klaar is. En is het klaar, dan mag je naambordje mee naar huis nemen.