Tan en Witzier in jubileumnummer Riepe

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM In juni is het 20 jaar geleden dat de allereerste Riepe op straat werd verkocht. Ook in Veendam en Hoogezand-Sappemeer is de daklozenkrant te krijgen. Deze maand een bijzonder jubileumnummer.

Met dit initiatief van WerkPro kregen ook de Groninger daklozen een kans op een beter leven. Intussen is straatmagazine De Riepe een begrip in Noord Nederland. Net als veel verkopers, die dit feest graag vieren met heel veel vaste en nieuwe lezers!

Voor het jubileumnummer reisde de Groningse ex-dakloze Gerard Wessel naar Amsterdam voor een ontmoeting met Humberto Tan. ,,Ik kan me voorstellen dat je dit interview een beetje eng vindt,” grapte Gerard. ,,Daarom heb ik iets meegebracht om de sfeer van RTL Late Night na te bootsen en je op je gemak te stellen.”

Uit zijn tas viste Gerard de bekende kaasstengels en zette deze op tafel. Dat kon de goedlachse presentator wel waarderen. Het ijs was gebroken. Er volgde een gesprek over Humberto’s worstelingen en zijn contacten met daklozen. Volgens Humberto moet er een speciale regeling voor daklozen komen.

En Riepe-verkoopster Wilma Goeree pakte de trein naar Blaricum voor een interview met Anita Witzier. Ze wilde onder andere van de presentatrice weten wat haar beeld van daklozen is, en of ze weleens een straatmagazine koopt. Het werd een bijzonder gesprek over vooroordelen, verslavingen en kracht.

Deze speciale jubileumeditie vertelt daarnaast het verhaal van De Riepe: waar het begon en hoe de straatkrant uitgroeide tot een populair magazine in Noord-Nederland. En over het heroïneproject van Verslavingszorg Noord-Nederland, dat aan een kleine groep verslaafden heroïne verstrekt op medische indicatie. Hoe gaat dat in zijn werk?

In deze jubileummaand kunt u ook een bijzondere Riepe-kalender kopen: twaalf Groningse dak- en thuislozen sprongen voor de camera om hun kracht te tonen.