Vijfde editie BOTHS-week

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Twintig bedrijven uit de regio Midden-Groningen verleenden hun medewerking aan de BOTHS-week, die voor de vijfde keer werd georganiseerd. BOTHS staat voor Bedrijven, Onderwijs, Techniek, Hoogezand-Sappemeer. Inmiddels doen ook basisscholen en bedrijven uit de gemeenten Slochteren en Menterwolde mee.

Al met al 500 leerlingen uit groep 7 gingen afgelopen week op ontdekkingstocht in de wereld van de techniek. Dit deden zij door een bezoek te brengen aan bedrijven, waar ze een rondleiding kregen en workshops volgden of leuke praktijkopdrachten uit moesten voeren. Daarnaast gingen ze aan de slag op de afdeling techniek van het dr. Aletta Jacobs College om er hun eigen solarvoertuigje te bouwen. En de ontdekkingstocht eindigde dan in de Jouw Energie van Morgen Truck van de Rijksuniversiteit Groningen en in de OTIB-bus, waar de leerlingen ook opdrachten kregen met als doel om beter inzicht te krijgen in het maken van keuzes richting een bepaalde technische opleiding.

De verwachting is dat volgend jaar nog meer scholen uit de 3 gemeenten mee zullen doen aan de techniekweek en dat is positief, want ook in onze regio Midden-Groningen zitten bedrijven te springen om goed geschoold technisch personeel. Vertegenwoordigers van de meewerkende bedrijven - Lefier, Historische Scheepswerf Wolthuis, Gemeentewerf Hoogezand en Zuidbroek, Zwembad De Kalkwijck, eLAB Bibliotheek Hoogezand, Harms Autoschades, Drukkerij De Bruin, Eekels Technology, SCA Hygiëne Products, Boog Autoschade, Motoport Express, AP Nederland, Reining Transport, AP Solar, Eska, Collé Rentals & Sales, Autobedrijf Boerhof, Autocentrum Hoogezand, Banketfabriek Jac. Vegter - krijgen een uitnodiging om samen met vertegenwoordigers van de gemeente, het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs van gedachten te wisselen over de opzet van de Week van de Techniek 2018.