Hoe zit het met de gevonden voorwerpen in HS?

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Martine Feenstra-Jansen van de lokale afdeling van de SP keek recent raar op haar neus. Ze vond een fiets en wilde de fiets terugbezorgen aan de eigenaar. Wat er toen gebeurde...

,,Ik wilde de fiets melden bij de politie. Op de site van de politie werd verwezen naar de gemeente. Toen ik via google dit wilde melden kwam ik uit bij de volgende site: www.verlorenofgevonden.nl. Hier heb ik vervolgens mijn gemeente ingevuld en de fiets daarna gemeld. Echter tot mijn verbazing kreeg ik de volgende melding: ‘Bedankt voor uw melding op www.verlorenofgevonden.nl. Wij hebben uw melding doorgestuurd naar uw gemeente, omdat uw gemeente nog niet deelneemt aan het landelijke initiatief. Wij zouden het waarderen als u uw gemeente de tip geeft om deel te nemen aan www.verlorenofgevonden.nl, zoals 250 andere gemeenten dit inmiddels ook doen.’ Twee weken geleden heb ik deze melding doorgestuurd naar de gemeente. Tot nu toe geen reactie.”

De SP-politica klimt nu in de pen en stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. Ze wil weten waarom de gemeente Hoogezand-Sappemeer niet meedoet aan de site.