Coole hockeyers

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op 1 april jongstleden werd bij hockeyvereniging MHC Dash uit Hoogezand een zeer succesvol clubkampioenschap hockey shoot-out georganiseerd. De hockeyjeugd gaf in grote getale gehoor aan de oproep om mee te strijden voor een plek op de districtskampioenschappen.

Volgens de reglementen mocht MHC Dash 2 jongens, 2 meisjes, 1 keeper en 1 keepster voor het districtskampioenschap afvaardigen. Vorige week zijn de districtskampioenschappen door de KNHB georganiseerd bij hockeyvereniging Zwolle ten behoeve van de samengevoegde districten district Noord en district Oost.

Onder begeleiding van heel veel enthousiaste ouders, coaches, trainers en een afvaardiging vanuit het technisch kader en bestuur zijn de deelnemers volgens Groningse traditie, nuchter en zonder hooggespannen verwachtingen, in alle vroegte afgereisd naar Zwolle. In een aantal ronden, al dan niet met herkansing, werd onder een brandende zon, en dus onder hoge temperatuur, gestreden om de finaleplaatsen.

Eén op één duels tussen spelers en keepers resulteerden in een voortdurende herhalende strijd van slechts 8 seconden, waarbij er gescoord diende te worden. Shoot out op topklasse niveau! Balvaardigheid, snelheid, techniek maar ook tactisch en psychologisch inzicht alsmede volhardendheid was nodig om te kunnen excelleren in deze strijd.

Uiteindelijk bleken maar liefst drie leden van MHC Dash uitermate cool en professioneel genoeg om de strijd te kunnen winnen in district Noord Oost. Lizanne Lamein, Julia Boelmans en Ludo de Vries worden nu door het district KNHB Noord-Oost afgevaardigd om aan de landelijke finale op 24 juni a.s. deel te nemen in Den Bosch.

Er zal flink geoefend worden en getraind, waarbij de hele vereniging profiteert van dit enthousiasme en resultaat, om op 24 juni uiteindelijk met dezelfde Groningse nuchterheid naar het verre zuiden af te reizen.