7KM kiest Samen Aan Tafel als goede doel

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De stichting 7KM van Martenshoek kiest elk jaar een goed doel uit voor een donatie. Dit jaar is het Samen aan Tafel. De gelden worden opgebracht door alle deelnemers aan de run SCA 7KM van Martenshoek.

Dus hoe meer lopers en deelnemende bedrijfsgroepen des te hoger is het bedrag voor het goede doel. Waarom dit jaar Samen aan Tafel is de vraag aan Sinus Meiring van de organisatie. ,,Aan het begin van het jaar worden in de projectorganisatie voorstellen ingebracht. Doelstelling is daarbij om het te zoeken in de omgeving. Daarbij wordt vanaf nu dan ook gekeken naar de nieuw te vormen gemeente Midden Groningen. Wij kijken vooral ook naar de invloed van het goede doel op haar omgeving.”

Samen aan Tafel was één van de voorstellen dit jaar. Een stichting die geheel afhankelijk is van giften en donaties. Het doel van de stichting is om één keer in de week een maaltijd te verstrekken aan mensen die in een moeilijke financiële positie verkeren en daardoor in een sociaal isolement dreigen te raken of daar al in zitten. Via het verstrekken van een maaltijd probeert de stichting mensen mogelijkheden te bieden om contacten op te doen, ervaringen uit te wisselen of gewoon eens met iemand te praten