The Blues Gallery bij Grand Cafe Zuidlaren

ZUIDLAREN - Aanstaande zondag 4 juni 2017 komt The Blues Gallery spelen bij Grand Café Zuidlaren. The Blues Gallery bestaat uit Reinout van der Veen (zang/gitaar), Gerrit Veen (basgitaar), Hannes Langkamp (drums), Jetse Driesten (gitaar). De band vond zijn oorsprong in 2010 in een café in Groningen toen Hans van Lier vroeg aan Reinout van der Veen wat hij nou eigenlijk wilde doen na zijn afstuderen.

,,Je moet een band beginnen”, was het voorstel aan Reinout en Hans wilde wel drummen, naar aanleiding van het feit dat hij zijn gitaar een tijdje aan de wilgen had gehangen. Hans vroeg Gerrit Veen voor een try-out en zo gebeurde het dat The Blues Gallery opgericht werd. Het geluid was voornamelijk de wat oudere blues, swamp en ook een vleug country er doorheen. The Blues Gallery is authentiek, maar ook modern qua stijl. Het is een blend van old school, moderne blues, americana stijl.

Nummers van Freddy King en Albert Collins komen aan bod, alsmede ook eigen (instrumentaal) werk. Nummers van Sean Costello (de bluesheld uit Atlanta) passeren ook de revue. Daarnaast nog veel andere invloeden. Have fun with The Blues Gallery! Zondag 4 juni 2017, aanvang 16 uur en de toegang is gratis.