Klanten Albert Heijn steunen Ria Lasker

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Het ambitieuze hardloopproject van Ria Lasker is begonnen. Ze wil dit voorjaar binnen 50 dagen bij drie evenementen ruim 165 kilometer af te leggen.

Lasker (51) heeft de run van 60 kilometer op Texel inmiddels achter de rug. Zondag volgt de marathon van Tilburg. Ook doet ze mee aan de Roparun. De Roparun is een zeer zware estafetterun van Parijs naar Rotterdam, bedoeld om geld in te zamelen ten behoeve van de kankerbestrijding.

De klanten van Albert Heijn in Hoohezand staan achter de actie. In samenwerking met Albert Heijn Hoogezand hebben inwoners hun emballagebonnen in een speciale doneerzuil achter kunnen laten. De opbrengst is deze week opgehaald en overgemaakt. Al met al ging er 136 euro aan bonnetjes in de paal. ,,Is toch een pracht resultaat,” vindt Lasker.

De Roparun is fysiek zeer zwaar. ,,Het betekent dat je in twee ploegen van vier lopers, twee fietsers, chauffeur, ploegleider, masseur en catering, constant in actie bent. De lopers lopen steeds etappes van 40 tot 50 kilometer over een totale afstand van 520 kilometer. Samen ben je ongeveer 48 uur onderweg en bij het wisselpunt spreek je elkaar even. Als de ene ploeg aan het lopen is, kan de andere naar de volgende etappeplek gaat om te eten, drinken, slapen en weer op te laden.”

Doneren kan en mag altijd. Roparun team 206.