Vier instellingen doen mee aan Oranje Fonds Collecte

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Stichting de Toverboom, Stichting Speelgoedbank Amalia, Stichting Chiyo Thai en Stichting TINA doen dit jaar mee aan de Oranje Fonds Collect. De inwoners van Hoogezand-Sappemeer kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten.

Van 6 tot en met 10 juni 2017 vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Vier stichtingen en verenigingen uit Hoogezand-Sappemeer doen hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Groningen.

Voor verenigingen en stichtingen is het niet altijd makkelijk om de begrotingen rond te krijgen. Zij zijn afhankelijk van contributies of donaties. Het Oranje Fonds vindt dat zij ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Groningen.