Wie helpt Berend Botje mee terughalen?

ZUIDLAREN - De stichting BUOG is op zoek naar sport, -buurt, -muziek, -dans en toneelverenigingen die samen Berend Botje weer thuis willen onthalen in Zuidlaren op 29 september.

Samen met 350 schoolkinderen uit Zuidlaren, muzikanten, sportclubs, buurtverenigingen, ondernemers willen de stichting Berend Botje onthalen in Zuidlaren op 29 september. In een processietocht door Zuidlaren brengen we hem naar zijn laatste rustplaats in de locatievoorstelling Berend Botje Retour.

Je kan je nu aanmelden om deze unieke gebeurtenis mee te maken en tegelijkertijd je club of vereniging tonen aan het publiek. Op 21 juni er een speciale avond waar alle clubs uitleg krijgen wat er gaat gebeuren. Wil je er bij zijn? Graag aanmelden bij: Ruthtervoort@buog.nl.

Het eerste deel bestaat uit het maken van een kunstwerk door kunstenaars uit Zuidlaren en Tallinn op de plek van zijn graf. Het tweede deel bestaat uit het terugzeilen van het kunstwerk weer naar huis.

Het derde onderdeel wordt gevormd door de intocht op 29 september in Zuidlaren en deze processie gaat over in een spectaculair vuur en vlam hoogtepun