Zorgen om toekomst KWF in Slochteren

SLOCHTEREN - De vrijwilligersafdeling van KWF in Slochteren staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Slochteren krijgen elk jaar 85 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Slochteren al jarenlang de collecteweek. In de 1 e volle week van september komen er bijna 60 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan- huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal 3400 euro opgehaald, maar dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten als bestuurslid en willen helpen.

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Dave Snellen, relatiemanager bij KWF, vertelt: ,,Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Slochteren. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. ,Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.