Prijs voor Fanfarekorps HS

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer heeft dit jaar de Tine Clevering-Meijer Prijs gewonnen. Het fanfarecorps kreeg de prijs voor het opzetten van het Ouder-Kind Orkest.

De Tine Clevering-Meijer Prijs is een aanmoedigingsprijs, ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen. De prijs werd op 22 mei uitgereikt door voorzitter René Paas van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen in de Statenzaal van het Provinciehuis.

Groninger amateurmuziekverenigingen dongen dit jaar mee naar de Tine Clevering-Meijer Prijs, specifieker, verenigingen uit het harmonie-, fanfare- en brassbandveld (hafabra). Hafabra is al jaren een belangrijke muzikale en sociale factor binnen de (muziek)wereld, maar staat momenteel onder druk en kent problemen als vergrijzing en terugloop van ledenaantallen. De jury van de Tine Clevering-Meijer Prijs deed een oproep naar vernieuwende initiatieven of projectideeën die jongeren enthousiast maken voor de hafabra.

Volgens de jury sprong de inzending van het fanfarecorps uit Hoogezand-Sappemeer er bovenuit. ,,Met het Ouder-Kind Orkest heeft het fanfarecorps het oude repertoire overboord gegooid, de traditionele pakken in de kast gehangen en fundamenten gelegd voor een fanfarecorps nieuwe stijl. Het fanfarecorps doet dit met een pakket waarmee kinderen vanaf 9 jaar en ouders gestimuleerd worden vanaf de eerste les samen te spelen op een instrument dat past in een fanfarebezetting." De aanmoedigingsprijs bestaat uit een beeldje van kunstenaar Eddy Roos en een geldbedrag van € 5.000.