Fit en vitaal bij Sportclub Sens

HOOGEZAND - Vorig jaar is Fit en Vitaal Lifestyle Coaching opgericht in samenwerking met Sportclub Sens, met als doel mensen niet alleen te coachen op het gebied van sport, maar ook op het gebied van voeding en lifestyle.

Marion van der Schuur, oprichter van Fit en Vitaal en specialist op het gebied van voeding, diabetes en hormonale en schildkliergerelateerde problemen, merkt dat het sporten niet het moeilijkste is van een gezonde lifestyle aanhouden, maar dat de meeste mensen juist de discipline missen om zich aan hun dieet te houden. ,,Zelf heb ik een probleem met mijn schildklier en liep constant tegen het feit aan dat ik niet de juiste begeleiding kreeg en hierdoor niet afviel.”

De werkzaamheden van Fit en Vitaal vinden veelal plaats binnen Sportclub Sens, hier worden alle intake- en evaluatiegesprekken gehouden. Ook vinden de meet- en weegmomenten hier plaats zodat wij in de gaten kunnen houden of leden vooruitgang boeken. Zodra dat niet het geval is, kunnen we samen met het lid kijken wat de oorzaak is en wat hieraan te doen is. Verdere lifestyle coaching vindt buiten de sportschool plaats via telefoon, WhatsApp of mail. Dit betekent dat je niet per se lid hoeft te zijn bij Sportclub Sens om gebruik te maken van het Fit en Vitaal programma. Je kunt alles aan ons vragen op bijna elk tijdstip van de dag.

,,We merken vaak dat mensen het fijn vinden om contact met ons op te nemen wanneer ze in de verleiding komen om te snoepen of zich niet aan hun voedingsschema te houden. We motiveren ze dan, zodat ze inzien waarom zij niet toe moeten geven aan deze verleiding,” aldus lifestyle coach Richard Jans. ,,Ik ben sinds kort lifestyle coach bij Fit en Vitaal en fitnessinstructeur bij Sportclub Sens.

Mijn specialiteit is mensen helpen met afvallen of juist helpen om verantwoord aan te komen d.m.v. spieropbouw, zonder dat ze dik worden of hun vetpercentage omhoog gaat. Er is een grote hulpbehoevende doelgroep die moeite heeft om aan te komen en die door ondergewicht vaak minder energie hebben of vatbaarder zijn voor ziektes. Op dit moment zijn er verschillende mensen onder begeleiding bij Fit en Vitaal, elke dag krijgen we nieuwe aanmeldingen en tot dusver is iedereen tevreden.”