Turnsters doen het goed

FOXHOL/HOOGEZAND - De turnsters van FGV uit Foxhol en het Turninstituut uit Hoogezand zijn goed bezig.

Afgelopen weeken was de NTS B te Loppersum een feit. Dit keer sleepten de turnsters van FGV geen medailles in de wacht, maar was er wel een mooie vierde plaats voor Inez Wessels. Helaas gingen in haar categorie maar drie meisjes door naar de finale waardoor ze net buiten de boot viel.

In de andere baan moest Indy van der Wal het opnemen tegen andere turnsters. Wat op zich best wel een grote groep was. Indy werd uiteindelijk achtste wat haar wel een doorstroming opleverde naar de finale die gehouden wordt op 10 juni aanstaande te Uithuizen.

Met name de instappers van het Turninstituut wisten te verrassen. Bij de mini-instappers plaatste Alij de Wijze zich erg overtuigend door de hoogste totaalscore van de dag neer te leggen (55.6). Clubgenoot Marlon Benjamin plaatst zich ook keurig met een tweede plek. De volgende positieve verrassing bij de instappers was Nette Eleveld. Zij kon ook het hoogste plek op het schavot beklimmen, waar zij de eerste wedstrijd nog tweede werd.

In de tweede en derde divisie hebben de Turninstituters provinciaal goed van zich laten spreken. Zo was er met twee eerste prijzen een duidelijk kampioen bij de senioren C in de persoon van Judith Korte.