Hunzekoor brengt bijzondere mix van luchtig en klassiek

Veendam - Van kerk tot kroeg. Onder deze vlag voert het Hunzekoor uit Spijkerboor in het weekend van 26-28 mei drie keer een bijzonder programma uit. Onder de enthousiaste leiding van Inge Roelands worden werken van eigentijdse componist Philip Glass (op teksten van moderne dichters) en de 15de-eeuwse grote componist Josquin Desprez gezongen.

Het contrast tussen deze spiritueel geïnspireerde muziek en de liederen na de pauze is groot.

Dan klinken vrolijke kroeg- en drinkliederen met soms een vette knipoog uit de 15de tot en met de 17de eeuw van onder anderen Certon, Purcell, Lassus en Dowland.

Afzonderlijk element in het geheel zijn de pianowerken van Glass en Poulenc die Margreet Puite ten gehore zal brengen.

De bijzondere mix van klassiek en luchtig is te horen op vrijdagavond 26 mei om 20:00 uur in de Kerkzaal van de Heerencompagnie in Annerveenschekanaal; op zaterdagavond 27 mei om 20:00 uur in de Protestantse kerk in Gasselternijveen, (Vaart 5) en zondagmiddag 28 mei om 15:00 uur in de Nederlands Hervormde kerk in Gasselte (Dorpsstraat 5, het witte kerkje).

De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Meer informatie op www.hunzekoor.nl.

Komende donderdag, 25 mei, is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum geopend voor het publiek. Daar waar het spoorwegmuseum normaal gesproken alleen in het weekend geopend is, wordt deze keer een uitzondering

gemaakt. Bezoekers van het museum kunnen behalve de vaste expositie, die de geschiedenis van trein en tram in het Noorden van Nederland weergeeft, eveneens de wisselexpositie over de stoomtram bekijken.

Eenmaal boven aangekomen, wacht de filmzaal. Een doorlopende filmvoorstelling maakt het bezoek compleet en biedt tevens de mogelijkheid een heerlijke kop koffie te nuttigen. Behalve op Hemelvaartsdag is het museum ook op 2e

Pinksterdag geopend. Daarnaast gedurende alle weekenden.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation derde klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

De vrijwilligers van Bogdike zijn gedurende een kalenderjaar druk bezig allerlei activiteiten te organiseren.

Op zaterdag 27 mei, 13.00 – 17.00 uur, start het Bogdike seizoen met het Singer Songwriters festival in het centrum van Veendam. Op 6 podia in het centrum van Veendam (La Vache - vanBeresteyn – Parkzicht – Henry’s Eten & Drinken – Limburgia en Café de Toeter) treden diverse singer/songwriters op, met hier en daar een klein uitstapje naar enkele bands. Jeff Hayman, Roni and the Last Minutes, Robin IJzerman, Jordy & Larissa, Teo Feenstra, Kerwin, Thalita, George Welling, Gert Sennema, Beecham, Marjoram, Annkynn, Martijn van der Zande, Iris Rijnsewijn, Los Cascos, Bé Schmaal, Kingscall en September.

Deze twee Veendammers singer songwriters mogen natuurlijk niet ontbreken, Gerry Wolthof en Krysztof Groen.

Filmhuis vanBeresteyn sluit het filmseizoen af met de Nederlandse kaskraker Het Verlangen.

Chantal Janzen speelt de hoofdrol. Ze vertolkt de rol van de aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte die met een beroerd manuscript bij een uitgeverij aankomt. De broers Marc en Boudewijn zien direct mogelijkheden. De uitgeverij

verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt. Maar dan...