Prison Break Run zet het best bewaarde geheim van Groningen op de kaart

SCHILDMEER - Op zaterdag 10 juni 2017 staat er iets spannends te gebeuren op het strand bij het Schildmeer. Studenten van de minor Eventmanagement van de Hanzehogeschool Groningen en Stichting Sportpromotie Schildmeer organiseren de Prison Break Run.

Dit is een obstakelrun met als thema: ontsnappen uit de gevangenis. Met dit evenement wil de organisatie het best bewaarde geheim van Groningen op de kaart zetten.

Het best bewaarde geheim van Groningen is te vinden in Steendam. Het Schildmeer was eerder onder de aandacht in de media. Stichting Sportpromotie heeft subsidie gekregen om door middel van evenementen het Schildmeer aantrekkelijker te maken voor toeristen. ,,Wij als studenten van de minor Eventmanagement van de Hanzehogeschool Groningen lazen dit bericht en wij dachten hier willen wij aan meewerken. Wij organiseren een obstakelrun voor mensen in de regio van het Schildmeer en willen op deze manier meer bezoekers trekken, zo zeggen studenten Lianne den Ouden, Jorn Wiersma, Laura Compagner en Wieke Kootstra.”

Prison Break Run

De Prison Break Run, is een obstakelrun waarbij deelnemers moeten ontsnappen, allerlei obstakels moeten overwinnen en bewakers zien te omzeilen. Om het evenement extra spannend te maken kunnen deelnemers kiezen uit drie opties voor deelname: alleen, als tweetal en als groep. Wanneer zij ervoor kiezen om als tweetal deel te nemen, wordt het tweetal met elkaars handen vastgebonden en moeten zij op deze manier de obstakels zien te halen.