Meiden HSC kampioen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Woensdagavond 17 Mei 2017, de wedstrijd van het seizoen voor de MO17 van VV HSC. In Winsum tegen directe concurrent Winsum MO17-1 kon het kampioenschap binnen gesleept worden. Na een zinderende eerste helft en een mindere tweede helft wisten de meiden van HSC een 3-2 overwinning over de streep te trekken.

Als vroeg in de wedstrijd keek HSC tegen een 1-0 achterstand aan. De meiden lieten de koppies niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam een minuut of tien later op het scorebord door Jill Norder, na een goede aanval. Daarna ging het redelijk snel, Julia Akkerman scoorde met een afstandsschot de 1-2 en niet veel later scoorde Jill Norder, ook van afstand, de 1-3.

Na de rust ging het minder voortvarend. De spanning begon op te lopen, Winsum werd sterker en scoorde de verdiende aansluitingstreffer. De HSC meiden gingen achteruit lopen voetballen. Echter met vereende krachten werd de 2-3 vast gehouden en mogen ze zich kampioen van de 1 e klasse 10 noemen.

Domper op de feestvreugde was de blessure van Vera Noordman. De invalbeurt was korte duur en niet veel later zat ze op de röntgen afdeling van het ziekenhuis om foto’s van de knie te laten maken.