Jaarmarkt Muntendam in teken herindeling

MUNTENDAM - Op 10 juni 2017 wordt wederom de jaarmarkt in Muntendam georganiseerd. Het gemeenteplein op deze jaarlijks terugkerende markt krijgt dit keer een uitgebreider karakter: er wordt een politieke arena aan het programma toegevoegd en er is een standje waar mensen terecht kunnen met vragen en suggesties over de herindeling.

Vanaf 1 januari 2018 gaat Menterwolde op in de nieuwe gemeente Midden-Groningen en zowel de medewerkers als politici horen graag van de inwoners welke aspecten zij daarbij belangrijk vinden.

Het plein direct voor het gemeentehuis van Muntendam wordt daarom tijdens de jaarmarkt uitgebreid met een politieke arena waaraan alle bestaande politieke partijen uit de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren deelnemen.

Voor de bezoeker is dit een mooie kans om kennis te maken met partijen uit het nog nieuw te vormen gemeentebestuur Midden-Groningen. Daarnaast zijn Veilig Verkeer Nederland, het BOB-team, de VrijwilligersCentrale, het MAC, de dorpsraad en het Leespunt vertegenwoordigd op het gemeenteplein. En voor de jeugd is het BOS-team weer aanwezig met leuke en gezonde doe-activiteiten.

In de loop van dit jaar komen er nog twee markten: op 9 september in Hoogezand-Sappemeer, met als titel ‘de Dag van de Democratie’ en op 4 oktober is de jaarmarkt van Slochteren.