Op weg naar 150 jaar Aletta

HOOGEZAND-SAPPEMEER - 150 jaar na het luiden van de eerste schoolbel van de Rijks Hogere Burgerschool in Sappemeer zal op zaterdag 13 oktober 2018 in Hoogezand dezelfde historische bel (zie foto) worden geluid om de start van de ‘Aletta-dag’ voor reünisten aan te geven.

Uiteraard zal het 150-jarig bestaan van het Aletta uitgebreid gevierd gaan worden. Het is de bedoeling dat zaterdag 13 oktober 2018 een onvergetelijke dag gaat worden voor zowel medewerkers, oud-medewerkers en oud-leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College Hoogezand en haar rechtsvoorgangers.

Het thema zal zijn: ‘Terugkijken op toen met de middelen van nu!’ Hierbij valt te denken aan meet-and-greets met oud-klasgenoten, het volgen van workshops of lessen van oud-docenten, het deelnemen aan een masterclass gegeven door oud-leerlingen, het deelnemen aan sportclinics, het bezoeken van kunstexposities en dans- en muziekvoorstellingen, enzovoorts.

De hulp van oud-leerlingen op weg naar 150 jaar Aletta wordt erg op prijs gesteld. Zo is er onlangs bijvoorbeeld een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder leerlingen en oud-leerlingen voor een logo. Een jury heeft oud-leerling Nomi Leutholff als winnaar aangewezen. Het ontwerp van Nomi zal vanaf vandaag officieel worden gebruikt. De ontwerper heeft daarnaast aangegeven ook graag zitting te willen nemen in de PR-commissie. Wie het initiatief van Nomi wil volgen en ook een bijdrage wil leveren door bijvoorbeeld het geven van een masterclass of workshop kan dat via de site www.aletta.nl laten weten. Er zal een selectie worden gemaakt uit alle binnengekomen ideeën om een geweldige dag te organiseren in oktober 2018.

Voorafgaand aan de reünie zal op vrijdagavond 12 oktober 2018 een meet-and-greet worden georganiseerd voor collega’s en oud-collega’s. Uiteraard worden de leerlingen die in het cursusjaar 2017-2018 verbonden zijn aan de school niet vergeten; het wordt voor hun een heel ‘Aletta-jaar’ vol bijzondere activiteiten.

De rechtsvoorgangers van het dr. Aletta Jacobs College – de scholen openbaar voortgezet onderwijs in Hoogezand-Sappemeer vanaf het jaar1868 - zijn te vinden op www.aletta.nl onder de kop actueel.