Ellen Klopstra nieuwe dirigente Famondio Singers

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De Famondio Singers hebben een nieuwe dirigente: Ellen Klopstra. Vanaf 1 mei is ze de nieuwe dirigente voor de a capella groep The Famondio Singers in Hoogezand. Na zovele jaren de tweede dirigente, die voor de groep staat op de maandagavond in de Klabbe.

Ellen heeft een klassieke opleiding gevolgd aan het Gronings Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ellen is behalve een bijzondere zangeres ook een veelgevraagd zangpedagoge die The Famondio Singers ongetwijfeld op een nog hoger zangniveau weet te brengen. Hierbij speelt ook haar grote interesse voor moderne muziek en met name de close harmony, een belangrijke rol.

The Famondio Singers timmeren al decennia stevig aan de weg. Ze deden vele radio en tv-optredens voor nagenoeg alle omroepen in Nederland, concerten met het toenmalige NFO tot en vieren van het 50-jarig bestaan in november 2016 in Hotel Faber, de bakermat van de vereniging want per slot begint de naam van Famondio met de FA van Faber!

The Famondio Singers prijzen zich gelukkig met deze begaafde dirigente aan de slag te mogen gaan. Ellen Klopstra is naast The Famondio Singers dirigente van nog drie koren. Het eerste Famondio concert met Ellen staat al gepland voor november maand in vanBeresteyn. Meerdere concerten volgen dit jaar. De Famondio Singers houden u op de hoogte.