Meteoor Master: 436 mooie wedstrijden

VEENDAM - Het waren 436 mooie wedstrijden in het indoorcentrum Veendam dit weekend tijdens het 49ste internationale Master, 4, 6 en 8 badminton toernooi. Het benauwde weer zorgde in de sporthal voor hoge temperaturen maar dat leidde verder niet tot problemen.

Er waren geen ernstige blessures, het gehele toernooi is volgens het geplande tijdschema verlopen en de deelnemers en het aanwezige publiek konden zondagmiddag genieten van een aantal mooi finales.

De eerste finale was meteen een spannende. Het vrouwendubbel tussen Sibbald/vd Wal en vd Hoeven/Teuben was een Almere onderonsje. Rosalie Teuben (ooit nog speelster bij Meteoor Veendam) en Tamara vd Hoeven waren als tweede geplaatst en stonden dus verwacht in de finale.

Sibbald en vd Wal hadden in de tweede ronde de als eerste geplaatste Humphris en Pope in drie spannende games verslagen. Ook de finale was zoals gezegd een spannende partij. In drie games bleken vd Hoeven/Teuben de sterkste. Sibbald/vd Wal probeerde met tactisch spel steeds één speelster onder druk te zetten maar zowel Verhoeven als Teuben wisten hier steeds weer sterk uit te komen.

Het mannendubbel was een stuk minder spannend. Vorig jaar moest nog gewacht worden met het starten van de mannendubbel totdat Ajax het landkampioenschap verspeeld had. Dit jaar pakte Feyenoord het kampioenschap door tijdens de tweede game van de mannendubbel twee keer in korte tijd te scoren. In twee relatief korte games wonnen Middelburg/Muns hun finale tegen Mahmoud/Sibbald met even grote cijfers als ze alle andere partijen dit toernooi al gewonnen hadden (21-11/21-13).