The Accountant: spannende film in Cinefilmhuis

Hoogezand-Sappermeer - In het het Cinefilmhuis wordt op 22 Mei 2017 om 20.00 uur in de Vue-bioscoop te Hoogezand-Sappemeer de film The Accountant vertoond.

Christian Wolff is een wiskundegenie. Hij heeft meer met cijfers dan met mensen. Achter de deuren van een klein onopvallend accountantskantoor werkt hij voor een machtige criminele organisatie. Hij gaat op zoek naar verdwenen miljoenen, komt dicht bij de waarheid en er vallen dodelijke slachtoffers. Een film waarin iemand met autistische kenmerken niet als dwaas wordt neergezet.

Zaterdag en zondag heeft u nog de unieke kans om de kleurrijke schilderijen van beeldend kunstenares Carolien van Olphen te komen bezichtigen waarbij zij zelf aanwezig zal zijn. Een kans die het Huis voor de Kunst u beslist niet wilt onthouden.

Carolien van Olphen ( Rotterdam 1971) heeft als vakbekwaam beeldend kunstenaar een beduidende voorliefde voor het schilderen van mensen. Grootse portretten en monumentaal geschilderde modellen die dikwijls gehuld en uitgedost zijn afgebeeld met een variëteit aan minutieus uitgewerkte patronen die een opmerkelijke beheersing laten zien. Geïnspireerd door de volumineuze geschilderde kantkragen van de ‘oude meesters’, laat Carolien deze imposante kragen en overige theatrale attributen -dikwijls- op speelse en clowneske wijze terugkomen in haar schilderijen.

Middels een studie kunstgeschiedenis en objectiviteit voor detail, weet Carolien inspiratie voor haar verzadigd kleurgebruik, te halen uit een roemrijk oeuvre van Middeleeuwse iconen. Ook de toepassing van goudverf en slagmetaal is haar niet vreemd.

Word wakker samen met de vogels, zie de bloemen langzaam open gaan en ontdek de insecten die zich koesteren in de ochtendzon in Borgerswold Veendam. Eerst een flinke wandeling maken en daarna uitgebreid ontbijten. De start is om 7:00 uur. Het begin- en eindpunt is bij “de Waterjuffer” nabij de kinderboerderij. Onder begeleiding van Wia Koers wandel je anderhalf uur over wandelpaden en kom je op de mooiste plekjes in Borgerswold. Natuurlijk zal er ook een deel in stilte gelopen worden om te genieten wat we ’s morgens allemaal horen. Kortom een geweldige start van deze Hemelvaartsdag.

Zaterdag 27 mei wordt weer voor de 31 ste keer het nationaal kampioenschap Kaaibakken gehouden.

Dat gebeurt weer op Camping WELWAIT in Nieuwe Pekela.

De deelnemers worden vanaf 13.00 uur verwacht voor de inschrijving. Vanaf 14.00 uur barst dan de strijd om het kampioenschap los.Het wordt weer een gemengde strijd

tussen mannen, vrouwen en de jeugd. Het kampioenschap is een initiatief van het Veenkoloniaal

Museum.

De deelname is gratis. Naast het verwerven van de titel kaaibak-kampioen kan men ook nog in het bezit komen van de winnaars- trofee, gemaakt door houtdraaikunstenaar Albert Jan Rouwkema.